گفتگوی محمد آذری در الکامپ استودیو

گفتگوی محمد آذری در الکامپ استودیو

گفتگوی محمد آذری، مدیر فروش و توسعه بازار شرکت پردیس دیبا اندیشان در الکامپ استودیو – ۱۴۰۲/۰۴/۰۵

مراکز داده ماهیت انفورماتیکی دارند

در ابتدای گفتگو ایمان جلیلی از محمد آذری در مورد فعالیت‌هایی که در کمیسیون مراکز داده صورت می‌گیرد پرسید.

آذری در پاسخ به این سوال اظهار داشت که زیرساخت فیزیکی مراکز داده که شامل بخش‌های ساختمان، برق، شبکه ارتباطی و سیستم‌های سرمایشی و مکانیکی است که در این کمیسیون به این حوزه پرداخته می‌شود. البته زیرساخت مراکز داده برق و تأسیسات ساختمان نیست و ماهیت انفورماتیکی دارد.

استانداردسازی، تعریف تعرفه‌ها و رونق بازار مراکز داده از دیگر فعالیت‌های این کمیسیون است.

رییس کمیسیون زیرساخت مراکز داده در ادامه صحبت‌های خود اشاره کرد که مراکز داده یا همان دیتاسنترها مکان‌هایی هستند که سرورها و تجهیزات ذخیره‌سازی و پردازش ارتباطی در آنجا متمرکز می‌شود.

مراکز داده بازار B2C هم دارد

ایمان جلیلی در ادامه پرسید: آیا نوع پروژه‌های بازار مرکز داده همواره B2B و B2C خواهد بود؟

محمد آذری تصریح کرد: حالا در نسل جدید مشتریان B2C هم برای مراکز داده داریم. با قابلیت‌هایی نظیر Game as a Service و اتومبیل‌های خودران، حالا مشتریان نهایی هم مستقیماً از خدمات مراکز داده استفاده می‌کنند و با فیچرهای جدید تکنولوژی مشتریان B2C هم خواهیم داشت.

وضعیت استانداردسازی مراکز داده در ایران

ایمان جلیلی در ادامه گفتگوی خود به موضوع استاندارد اشاره کرد: آیا استانداردها در مراکز داده ایران رعایت می‌شوند؟

مدیرفروش و توسعه بازار پردیس دیبا اندیشان در این باره گفت: ما در ایران هنوز استاندارد ملی مراکز داده نداریم و کمیسیون ما درصدد است که در دوره بعدی استاندارد ملی تدوین شود.

بنابراین در حال حاضر استانداردهای بین المللی ISO22337, TA942, EN50600, BICSI002 و Uptime به کار گرفته می شود. ما در سال ۹۸ «نظام ممیزی و رتبه‌بندی» مراکز داده را آغاز کردیم که در مراحل طراحی و ساخت، مراکز داده را در ۴ رده با استانداردهای مذکور انطباق می‌دهد.

رده افزونگی هم از دیگر مسائل بسیار مهم است که نشان می‌دهد یک مرکز داده تا چه حد پایدار خواهد بود.

رشد فوق‌العاده بازار مراکز داده

آذری در ادامه اظهار داشت: مراکز داده با سرعت خیلی بالایی در حال رشد هستند. علت آن هم قابلیت‌ها و فیچرهای جدید تکنولوژی است. به عنوان مثال می‌توان به مباحثی همچون شهر هوشمند اشاره کرد که حتی در ایران موضوعاتی مانند پارک خودرو در منطقه یک تهران هوشمندسازی شده و قرائت کنتورهای برق و گاز به سمت هوشمند شدن پیش می‌رود.

رشد بازار مراکز داده به نحوی است که دیتاسنتر داینامیکس و گارتنر پیش‌بینی کرده اند که در سال ۲۰۲۵ بازار مراکز داده شش برابر بزرگتر از سال ۲۰۰۸ خواهد بود.

سیاست‌گذاری‌های مناسبی در حوزه مرکز داده انجام شده است

رییس کمیسیون زیرساخت مراکز داده در ادامه به سیاست‌های تصویب شده در حوزه مراکز داده اشاره کرد: خوشبختانه در حوزه مراکز داده با سیاست‌گذاری‌های خوبی از سوی دولتمردان روبرو شده‌ایم که یکی از آن‌ها الزام سازمان‌های اجرایی به استفاده از مراکز داده رتبه‌بندی شده است.

بدین ترتیب سازمان‌های اجرایی که در موعد شش ماهه مقرر شده موفق به دریافت گواهینامه رتبه ۲ برای مراکز داده خود نشده باشند، باید به دیتاسنترهای خصوصی که حداقل گواهینامه رتبه ۲ دارند مهاجرت کنند.

همچنین در مصوبه دیگری سازمان‌های اجرایی مکلف شده اند ۱ الی ۲ درصد بودجه خود را صرف امنیت شبکه و زیرساخت خود کنند. با این موبه. اکنون سازمان‌ها می‌توانند بخشی از بودجه خود را به امنیت زیرساخت شبکه و دیتاسنتر اختصاص دهند و بخش خصوصی هم می‌تواند در این زمینه با آن‌ها همکاری کند.

سومین مورد هم این که در قانون بودجه ۱۴۰۲ دقیقاً شفاف شد که سازمان‌های دولتی با چه شرایطی می‌توانند جهت اجراء، تکمیل یا بهره‌برداری از پروژه‌های خود با بخش خصوصی مشارکت کنند.

چند پروژه خوب نیز نظیر ابر دولت تعریف شده است که فکر میکنم انشالله گشایش‌هایی در این زمینه داشته باشیم.